١٤٠٤/٠٣/٠٤ ١:٤٥ ب ظ
کد خبر : ١٠٣٩٦٥
مدیرعامل نفت و گاز پارس در گفتگو با خبرنگار ماهنامه دنیای انرژی گفت:
نیازمند دکل دریایی در میادین گازی هستیم
پارس جنوبی برای توسعه و افزایش برداشت مهم ترین نیازش تامین دکل بویژه دکل دریایی است. ما در این حوزه کمبود داریم و باید بتوانیم دکل دریایی مناسب را در اختیار بگیریم و این نکته بازار تضمینی برای بخش خصوصی است.
تورج دهقانی مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس در گفتگو با خبرنگار ماهنامه دنیای انرژی گفت: فعالیت ما در بخش بالادست نفت در حوزه پارس جنوبی و میادین گازی است. طبیعتا میادین گازی از مزیت های خوبی برای سرمایه گذاری برخوردار است. مانند میادین گازی کیش، پارس شمالی، گلشن و فردوسی و خود پارس جنوبی وسایر میادین که در حوزه عملیاتی شرکت نفت و گاز پارس است و با توجه به ویژگی های ذاتی و ارزش خوبی که میادین گازی دارند فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری است.
وی به رویداد تحول سرمایه گذاری توسعه صنعت بالادست نفت اشاره کرد و گفت: همانطور که مسئولین در جلسه گفتند که در فرمت های قراردادی یک سری مشوق هایی در نظر گرفته شده است این به نظرم انگیزه سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری بیشتر می کند. امیدوارم برآیند این اقدامات که در حال انجام است در سال سرمایه گذاری و تولید خوب باشد و طبعا با توجه به نامگذاری امسال به سال سرمایه گذاری وتولید، می تواند باعث گشایش های قابل ملاحظه ای در اقتصاد کشور به خصوص در صنعت نفت و گاز شود. 
وی در خصوص اولویت سرمایه گذاری و داشتن دانش و تکنولوژی گفت: پارس جنوبی یک میدان بزرگی است که 70 درصد گاز کشور را تامین می کند. طبیعتا پارس جنوبی برای توسعه و افزایش برداشت مهم ترین نیازش تامین دکل بویژه دکل دریایی است. ما در این حوزه کمبود داریم و باید بتوانیم دکل دریایی مناسب را در اختیار بگیریم و این نکته بازار تضمینی برای بخش خصوصی است تا با اجاره و یا تامین دکل دریایی گازی مناسب حداقل 10 سال بتوانند روی سودآوری آن حساب کنند.  
وی بیشتر توضیح داد: منظورم این است که ما در حال حاضر به دکل گازی نیاز داریم و اگر دکل مناسبی باشد اجاره و استفاده می کنیم. بنابراین بخش خصوصی اگر بتواند دکل را وارد کشور کند ما استفاده خواهیم کرد و منافع خوبی برای بخش خصوصی خواهد داشت ضمن اینکه منتج به افزایش برداشت سریع از میادین حوزه فعالیت ما هم خواهد شد.
مدیر عامل نفت و گاز پارس گفت: پارس جنوبی وارد نیمه دوم عمرش می شود، طبیعتا طرح هایی مانند ازدیاد برداشت یا حفاری های درون میدانی جز لایفک و گریز ناپذیر نگهداشت تولید از این میدان است که باید انجام شود. بنابراین، در اینکه فشار افزایی باید انجام شود تردیدی نیست. پس از سال ها بحث تردید و تشکیک ومباحث کارشناسی متعدد بالاخره قرارداد فشار افزایی دو ماه پیش امضا شد. با توجه به اینکه نزدیک به 17 میلیارد دلار منابع مالی نیاز دارد بحث تنفیذ تامین مالی و مصوب بالادستی برای تامین منابع مالی از صندوق و سایر منابع موجود در حال مذاکره و پیگیری در سطح عالی کشور است و امیدواریم که به زودی این فرایند ها طی شود و شاهد تنفیذ و عملیاتی شدن طرح های پارس جنوبی باشیم.
وی در خصوص فعالیت بخش خصوصی در حوزه بالادست گفت: ما راغبیم با بخش خصوصی کار کنیم چون بخش خصوصی انگیزه بیشتر و انعطاف پذیری و قدرت مانور بیشتری دارد. ضمن اینکه سیاست اخیر کشور بر تاکید حضور بیشتر بخش خصوصی است و مقام معظم رهبری طی چند ماه گذشته بخش خصوصی را حتی از بخش های عمومی و خصولتی متمایز کرده است. پس ما ملزم به مشارکت بخش خصوصی در این طرح ها هستیم وعلی رغم اینکه قراردادهایی که منعقد کرده ایم به صرفه بخش خصوصی نیست در حال تدابیری برای آن هستیم و با جلساتی که با وزیر نفت و شرکت ملی نفت داشتیم در پی راهکارهایی هستیم تا بخش خصوصی به صورت چابک و با انعطاف و قدرت مانور بیشتری وارد عرصه سرمایه گذاری بالادست شود.
دهقانی افزود: بخش خصوصی با قدرت مانور کافی و خلاقیت بیشتری که دارد می تواند کار را به خوبی در دست بگیرد و طبیعتا آثار آن را در اجرای بهینه قراردادها باید ببینیم و قراردادها باید در کوتاه ترین زمان به نتیجه برسد.
وی ادامه داد: ما برای اجرای 17 میلیارد دلار طرح، طبیعتا تجهیزات و اقلام متعددی را باید به کار بگیریم تا این کار به ظهور ونتیجه برسد. یک توانمندی در کشور شکل گرفته است. سازندگانی داریم که توانسته اند سکوهای بزرگ را در طی سال های گذشته در کشور بسازند و یا عملیات نقل و انتقال و نصب سکوها را که کار بسیار دشواری است اما این شرکت ها توانسته اند با دانش مهندسی که دارند سازه 8 و 9 هزار تنی را به سرانجام برسانند. این نشان می دهد که ما می توانیم در حد اعلا از ظرفیت داخل استفاده کنیم و در جاهایی که نقصی داریم از ظرفیت خارجی استفاده کنیم. البته ظرفیت خارجی می تواند برای ما مزیت جدید ایجاد کند پس باید از ظرفیت خارجی هم استفاده کنیم.
مریم میخانک بابایی
برچسب ها
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :