١٤٠٤/٠٥/٠٥ ١:٢٥ ب ظ
کد خبر : ١٠٤٠٠٩
نخستین نمایشگاه توسعه و تعمیق ساخت داخل گروه صنعتی ایران ترانسفو برگزار شد
صبح امروز، نخستین رویداد و نمایشگاه توسعه و تعمیق ساخت داخل به مناسبت پنجاه و نهمین سالگرد تأسیس این گروه صنعتی در محل ساختمان صندوق نوآوری و شکوفایی کشور برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بازار انرژی، گروه صنعتی ایران ترانسفو، به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده انواع ترانسفورماتور در صنعت برق کشور، در راستای تکمیل زنجیره‌ی تأمین، "راهبرد حداکثری توسعه و تعمیق ساخت داخل" را دستور کار قرار داده است‌. در همین راستا، نخستین رویداد و نمایشگاه توسعه و تعمیق ساخت داخل به مناسبت پنجاه و نهمین سالگرد تأسیس این گروه صنعتی با حضور سازندگان و شرکت های دانش بنیان و گروه صنعتی ایران ترانسفو برگزار شد.
در جریان رویداد ملی توسعه و تعمیق ساخت داخل گروه صنعتی ایران‌ترانسفو که با حضور سازندگان داخلی برگزار شد، دکتر صادقی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌ترانسفو از برنامه‌ریزی گسترده این مجموعه برای کاهش واردات و افزایش بهره‌گیری از توان سازندگان داخلی خبر داد.
دکتر صادقی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده داخلی در حوزه تأمین قطعات و تجهیزات، اظهار داشت: این نخستین‌بار است که گروه صنعتی ایران‌ترانسفو در قالب یک همایش ملی، دست یاری به سوی همه سازندگان داخلی دراز کرده است. هدف ما امضای تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهایی برای داخلی‌سازی قطعات و تجهیزات کلیدی است که تاکنون وارداتی بوده‌اند.
مدیرعامل ایران‌ترانسفو با بیان اینکه در سال گذشته بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار قطعات و مواد اولیه مصرف شده، گفت: از این میزان، حدود ۱۵۰ میلیون دلار داخلی‌سازی شده و تنها ۷۱ میلیون دلار واردات انجام شده است. برنامه ما این است که با اجرای پروژه‌های جدید، این عدد را به کمتر از ۵۰ میلیون دلار کاهش دهیم و داخلی‌سازی را به ۱۷۲ میلیون دلار برسانیم.
وی اضافه کرد: در قالب این رویداد، برای داخلی‌سازی ۲۲ میلیون دلار از قطعات هدف‌گذاری شده که تاکنون برای ۱۶.۷ میلیون دلار از آن با ۲۹ سازنده داخلی تفاهم‌نامه امضا کرده‌ایم. از این تعداد، ۱۷ تفاهم‌نامه مربوط به قطعات و تجهیزات اصلی و مابقی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و پیمانکاری‌های فرعی (SPX) است.
دکتر صادقی با تأکید بر اینکه فرآیند داخلی‌سازی قطعات از شناسایی و عقد تفاهم‌نامه تا نظارت، تست و ارزیابی نهایی در کمیته ساخت داخل ایران‌ترانسفو پیگیری می‌شود، خاطرنشان کرد: این کمیته تاکنون ۱۴ تا ۱۵ جلسه رسمی برگزار کرده و به‌صورت منظم هر دو هفته یک‌بار با حضور مدیران ارشد گروه تشکیل جلسه می‌دهد تا روند پروژه‌ها را پایش و رصد کند.


تأکید توانیر بر بومی‌سازی، تاب‌آوری تجهیزات و توسعه بازار صادراتی
مهندس الله‌داد، معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر در این مراسم طی سخنانی، ایران‌ترانسفو را شریک راهبردی و پرافتخار صنعت برق کشور خواند و بر لزوم تحول در طراحی و ساخت ترانسفورماتورها متناسب با الزامات نوین شبکه برق تأکید کرد.
وی با اشاره به ظرفیت عظیم ترانسفورماتورهای بهره‌برداری‌شده در کشور گفت: امروز در کشور بیش از ۴۴۰ هزار دستگاه ترانس در شبکه نصب شده و اگر ظرفیت نیروگاهی و حوزه‌های غیر تحت بهره‌برداری مستقیم توانیر را نیز لحاظ کنیم، ظرفیت به بیش از ۶۰۰ هزار دستگاه می‌رسد که خوشبختانه بیش از ۹۰ درصد آن‌ها ساخت داخل هستند و بالغ بر ۸۵ درصد نیز محصول گروه صنعتی ایران‌ترانسفو است.
مهندس الله‌داد ایران‌ترانسفو را یکی از مهم‌ترین بازیگران صنعت برق دانست و با اشاره به پروژه‌های بزرگ برون‌مرزی گفت: تأمین مالی و اجرای پروژه بزرگ در ترکمنستان یکی از اقدامات قابل توجه این مجموعه بوده است. رضایت بالای طرف خارجی نشان‌دهنده کیفیت بالای تولیدات ایران‌ترانسفو و ظرفیت بالای صادراتی این شرکت است.
او در ادامه با اشاره به تحولات جدی در ساختار بار شبکه برق کشور گفت: با افزایش بی‌سابقه بار، تنوع بارهای غیرخطی، و ورود منابع تجدیدپذیر، دیگر نمی‌توان به ترانسفورماتورهای سنتی اتکا کرد. از ایران‌ترانسفو انتظار داریم محصولات خود را متناسب با نیازهای جدید توسعه دهد؛ از جمله برخورد با نوسانات سریع ولتاژ، پاسخ به بارهای هارمونیکی، استفاده از سیستم‌های پایش آنلاین، و ارتقاء بهره‌وری انرژی.
معاون توانیر هشدار داد که فرسودگی و خرابی ترانس‌های قدرت در برخی نقاط کشور، به‌ویژه در کلانشهرها، خسارات سنگینی به بار آورده است: در برخی موارد، خاموشی‌های سنگین ناشی از نقص تجهیزات، خسارات مالی و اعتباری زیادی به صنعت برق وارد کرده است. به همین دلیل، استفاده از تکنولوژی‌های جدید مانند Smart Monitoring و تجهیزات مقاوم‌سازی‌شده باید در اولویت قرار گیرد.
وی همچنین از توسعه تجدیدپذیرها به‌عنوان یک فرصت و در عین حال یک چالش یاد کرد و افزود: توسعه شتابزده تجدیدپذیرها نباید منجر به واردات عمده تجهیزات شود. ایران‌ترانسفو با چابکی و کیفیت بالا می‌تواند نقش مهمی در بومی‌سازی تجهیزات این حوزه ایفا کند.
شایان ذکر است که در حاشیه این رویداد و نمایشگاه بیش از ۲۰ تفاهم‌نامه همکاری در حوزه‌های مختلف توسعه و تعمیق ساخت داخل به امضا رسید.
 
برچسب ها
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :