به گزارش خبرنگار بازار انرژی، در این مراسم دکتر صالحی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف در سخنانی به اهمیت برقراری با کشورها در حوزه بین المللی تاکید کرد و گفت: این مراودات در سرمایه گذاری خارجی و انتقال تکنولوژی باید باشد.
وی از برگزار کنندگان در قالب پیشنهاد مطرح کرد: نتایجی که از بررسی های کارشناسی این همایش به دست می آید را می توان به رئیس جمهور ارائه دهید تا اگر این نتایج بتواند حتی 10 درصد از ناترازی را حل کند بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
این همایش یا برگزاری پنل های تخصصی و بررسی موضوعات مختلف در خصوص اقتصاد و بحران انرژی در ایران پرداخته شد.
در همایش دكتر عباسپور عضو هيئت علمي دانشگاه صنعتی شریف در همايش نحول ساختار اقتصاد انرژي مقابله با بحران هاي انرژي یا تاکبد بر اینکه باید به داد ميادين مشترك نفت و گاز ايران برسيم، گفت: ما با عربستان در ميدان مرجان مشترك هستيم كه ما ٣ هزار بشکه در روز برداشت داريم درحاليكه عربستان ٦٠٠ هزار بشكه برداشت مي كند و در حال سرمايه گذاري ٢٢ ميليارد دلاري است تا اين برداشت را به ٨٠٠ هزار بشكه برساند واين نشان مي دهد ما در بلندمدت ضرر مي كنيم
.
وي درباره ميزان مشترك قطر نيز گفت: سالانه در حدود يك ميليارد مترمكعب گاز به سمت قطر در حال مهاجرت است و آن ها بيشتر از ما برداشت مي كنند
.
به گفته او در روز ١٥ هزار بشكه ما مهاجرت گاز داريم.
وی افزود: با وجود این موضوع ما همچنان نسبت به برداشت ها سالانه جلو نمی رویم بلکه عقب هستیم. مثلا ما در مبادین مشترک با عراق 42 میلیارد متر مکعب ظرفیت داریم اما برداشت ما 35 درصد است.
عیاسپور بیان کرد: ما با امارات در میدان سلمان مشترک هستیم اما متاسفانه به دلیل موضوع کرسنت و قرارداد نافرجامی که داشتیم همچنان عقب هستیم.
وی ادامه داد: ما درحوزه برنامه ریزی در طول 20 سال عقب هستیم و هزار میلبارد دلار ضرر کردیم. باید به موضوع کلان توجه کنیم تا منافع کشور را پیش ببریم.
عیاسپور به تصمیمات بهینه کاپ 29 اشاره کرد و گفت: حضور ما در مجامع بین المللی و ارائه گزارش ها در این برنامه ها مثلا کاپ 29 می توانست حتی ما را در جامعه بین المللی به مطالبه گری برساند اما ما این کار را انجام ندادیم و به نظر در این حوزه متاسفانه عقب هستیم.
فقط ٩٣ سال در ايران برنامه ريزي كرديم
دكتر مكنون عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي اميركبير گفت: ٩٣ سال در كشور برنامه ريزي كرديم و از اين بدتر نمي شود كه اين سال ها فقط سابقه برنامه ريزي داريم
.
وي گفت: از سال ١٣١٠ با برنامه صنعتي آغاز و تا برنامه هفتم ادامه دادیم و براي اجراي برنامه وقفه داشتيم.
مکنون در بخش دیگری از صحبت های خود اعلام کرد: فقرزدایی موضوع اصلی دنیا بویژه ایران است. کشور ما موضوع خط فقر یسیار مطرح می شود و افزایش جمعیت فقیر روز یه روز پیش می رود و این خط فقر باعث می شود که مردم نتوانند هزینه واقعی انرژی را بپردازند.