١٤٠٤/٠٢/٣١ ١٢:٣١ ب ظ
کد خبر : ١٠٣٩٦٣
یک نماینده مجلس به خبرنگار بازار انرژی گفت:
سرمایه گذاری در میادین مشترک نفت و گاز در اولویت است
مالک شریعتی عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: در شرایط حال حاضر برای جبران عقب ماندگی در تولید بویژه در میادین مشترک، سرمایه گذاری در اولویت است و طبعتا اگر فناروی بالاتری استفاده شود سرمایه گذاری موثرتر و با بازدهی بالاتر به دست خواهد آمد.
مالک شریعتی عضو کمیسیون انرژی و نماینده مجلس شورای اسلامی درگفتگو با خبرنگار بازار انرژی در خصوص اولویت های سرمایه گذاری و فناوری، گفت: در شرایط حال حاضر برای جبران عقب ماندگی در تولید بویژه در میادین مشترک، سرمایه گذاری در اولویت است و طبعتا اگر فناروی بالاتری استفاده شود سرمایه گذاری موثرتر و با بازدهی بالاتر به دست خواهد آمد. اما فعلا سرمایه گذاری نیاز داریم. برای اینکه بسیاری از فناوری های موجود را در اختیار داریم یعنی اگر سرمایه کافی باشد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
وی افزود: مثلا میدان گازی کیش 60 تا 70 درصد پیشرفت دارد وبرای تکمیل آن حدود 2/1 میلیارد دلار سرمایه نیاز است و ما منتظر سرمایه گذار هستیم. باید سراغ بسته های سرمایه گذاری موثر برویم. فوریت ما سرمایه گذاری است که اگر ایجاد شود در گام بعدی می شود فناروی را ایجاد کرد.
از او در خصوص بحث نگهداشت تولید که نیاز به فناوری دارد پرسیدیم که پاسخ داد: در حال حاضر فناروی موجود ما برای افزایش ظرفیت به حد کافی وجود دارد. در گام اول سرمایه اما در گام های بعدی ممکن است با فناروی جدید بتوانیم بازدهی تولید را بالاتر ببریم. ما در حال حاضرمیادین ساده ای داریم که سرمایه گذاری نشده اند و شروع نقطه عزیمت آن سرمایه گذاری است.
وی در خصوص اولویت سرمایه های داخلی وخارجی گفت: هر دو لازم است و به همین نسبت باید بگویم که ما سرمایه های سرگردان داخلی داریم که از آن ها بی بهره ایم و نتوانسته ایم به خدمت بگیریم. ما در داخل دچار نوعی خود تحریمی شده ایم. معادل 100 میلیارد یورو، ریال در اختیار مردم است درحالیکه نفت و گاز ما نیاز به سرمایه است و می بینیم مردم سرمایه ها را در دیگر بازارها استفاده می کنند.
وی افزود: مردم در سال گذشته 7 برابر ارزش بورسی ایران خودرو، خودرو ثبت نام کردند. چون به دنبال سود هستند. اگر ما در پروژه های نفت و گاز جذابیت سرمایه گذاری ایجاد کنیم مردم سرمایه های خود را به نفت و گاز می آورند. هم بالادست و هم پایین دست صنعت نفت، جذابیت سرمایه گذاری دارد و مردم می توانند ارزی و ریالی این مشارکت را انجام دهند و دولت باید این زمینه ها را فراهم کند.
وی ادامه داد: خوشبختانه قوانین کافی در اختیار داریم. قانون برنامه هفتم و قانون دائمی تامین مالی زیر ساخت است که بسته های سرمایه گذاری ارزی هم در آن جا پیش بینی کردیم و اگر دولت تضمین کند که اصل و سود پروژه های ارزی را هم به صورت ارزی به مردم برگرداند قطعا مردم در این حوزه سرمایه گذاری می کنند و صنعت نفت می تواند رونق بگیرد و در ادامه مکمل آن می تواند سرمایه گذاری خارجی باشد که باید اتفاق بیفتد چون بعضی از کارها باید به صورت مشترک انجام بگیرد.
به گفته مالک شریعتی همکاری دولت و مجلس برای سرمایه گذاری خوب است و مجلس در حال پیگیری است و اراده دولت هم در تسریع امور در حال انجام است.
 
برچسب ها
چاپ خبر چاپ خبر
ارسال به دیگران ارسال به دیگران
نظرات
نام و نام خانوادگی :
ایمیل :
نظر :